Gedenkmozaïek staat voor een uniek mozaïek dat wordt gemaakt om een bijzonder persoon te gedenken. Een gedenkmozaïek kan een liggende of staande grafsteen zijn, of een combinatie van beide, in verschillende afmetingen en vormen. 

Daarnaast mozaïeken wij ook urnen en kleinere tekens voor op het graf, zoals bijvoorbeeld een vlinder of een hart. De gedenkstenen worden door ons met veel aandacht voor de persoonlijke wensen ontworpen en gemaakt, van ieder mozaïek is er maar één.

De liggende mozaïeken kunnen wij in iedere gewenste vorm op maat maken, zoals bijvoorbeeld een golvende omranding of uitsparingen voor planten en bloemen maar ook ronde of hartvormige stenen. De staande monumenten worden gemaakt op beton, hier zie je niets van omdat de staande steen meestal in zijn geheel gemozaïekt wordt.

Wij mozaïeken niet met tegels maar uitsluitend met glas. Er zijn tientallen verschillende soorten glas verkrijgbaar, van heldere kleuren om uit te kiezen maar ook matte varianten in natuurtinten. Ook werken wij met iriserend glas, hierbij lijkt de kleur te veranderen als je het glas vanuit een andere hoek bekijkt.

Om een grafmonument te realiseren met glasmozaiek, werken wij samen met Gedenkmozaiek.

In de afgelopen 10 jaar is Roskam Grafmonumenten gegroeid naar een bekende naam in de grafmonumentenbranche. Velen van u hebben we mogen helpen met het realiseren van een grafmonument voor uw geliefde. Dankbaar is een woord dat goed samenvat hoe we terugkijken op deze jaren.

Op een wonderlijke manier kwamen we in contact met Natuursteen Westerkwartier, met Annegert en Johan.

Wanneer u een grafmonument nodig heeft of wanneer een grafmonument afgehaald moet worden, neemt u dan contact met hen op. Met dezelfde werkwijze en overtuiging helpen zij u graag verder.